11 september 2018

10 lantkök att inspireras av

Lantkök är något många drömmer om. Ett lantkök är lätt att trivas i och känns ofta ombonat och varmt. Vi har valt tio härliga och moderna lantkök som du kan låta dig inspireras av. Vilket gillar du?

Lantkök

1. Lantkök med vita luckor och romantiska tapeter

Lantkök

Foto: Ballingslöv

Det ljusa lantkök är modellen Meny från Ballingslöv. De blommiga tapeterna, spegel- och vitrinluckorna tillsammans med beslagen ger ett romantiskt intryck.

2. Ombonat och lingrönt

Lantkök

Foto: Marbodal

I detta härliga kök har man kombinerat lingrönt med vitri­ner i vitt. Köket ger ett varmt och hemtrevligt intryck. Luckan heter Lindö Plus och kommer från Marbodal.

TIPS: Bygga hus? Lär dig mer om planlösning och materialval i Husbyggarpodden

3. Rustikt lantkök i tegel och trä

Lantkök

Bild: Adobe stock

Vem har sagt att lantligt måste vara gulligt? Brunt är den genomgående färgen i detta lantkök som med teglet i kombination med träet och de enklare detaljerna ger ett rustikt intryck. För dig som vill ta ut svängarna lite med bruna toner.

4. Rosa och romantiskt

Lantkök

Foto: Wisbykök Fotograf: Linnea Ronström

I en gammal ladugård på Gotland finns detta kök. De ljusrosa luckorna, bänkskivorna i ljus Silestone och köksblandaren i åldrad koppar förstärker det romantiska intrycket. Detta fina kök kommer från snickeriet Wisbykök.

5. Ett fint lantkök i budgetvariant

Lantkök

Foto: IKEA/Hittarp

Hittarp kök från Ikea är ett lantligt kök med modern känsla. Luckor med vertikal pärlspont, de traditionella skålhantagen och en keramik diskho ger en lantlig charm.

Läs mer om ekologiska hus

6. Lantkök med träådror i fokus 

Lantkök

Bild: Ikea/Torhamn

En variant på ett lantkök kan man skapa med Serien Torhamn från IKEA. Designen ger en känsla av tradition och hantverk. Varje lucka har en unik ådring och skiftning i färg. Kombinera med en gammaldags vattenblandare och en rejäl fläktkåpa för att få en gedigen lantkänsla.

 7. Klassiskt drömmigt lantkök 

Lantkök

Bild: Marbodal

I detta lantliga kök kombineras vackra vitriner med en nedfälld porslinsho och ett skafferi. Luckan heter Fagerö och kommer från Marbodal. Den fina inredningen med blandade trästolar och trasmatta ger en härlig lantkänsla.

8. Genuint och ombonat

Lantkök

Bild: Sven Snickare

Detta kök är platsbyggt och kommer från Sven Snickare. De klassiska spegelluckorna i kombination med den fantastiska tegel- och träväggen ger ett genuint och lantligt intryck i rummet.

9. Stilrent och modernt

Lantkök

Foto: Skandinaviska Shakerkök

Detta kök kommer från Skandinaviska Shakerkök. Köket är stilrent med raka linjer och spegelluckor kombineras med öppna hyllor. Lyckad kombination, särskilt ihop med trägolvet!

10. Lantkök i varma toner

Lantkök

Bild: Kvänum

Detta färggranna kök kommer från Kvänum. Luckorna heter Dalby och Vikby och är handmålade i kulören Hav. Luckorna i kombination med mässingblandare, beslag och väggpanel ger ett varmt, modernt och lantligt intryck. Snyggt och behagligt!

Läs mer

Fixa värme på uteplatsen! Läs mer om att välja rätt terrassvärmare

Planer på att bygga eget? Läs våra 5 tips till dig som ska bygga hus

Vill du styla hemmet med växter? Läs våra bästa tips på stora gröna växter inomhus